Com crear el vostre lloc web

Com crear el vostre lloc web

Menú

Com escriure per al web Com escriure per als vostres visitants I per als motors de cerca

Un visitant del vostre lloc web pot ser:

• Algú que NO llegirà el vostre lloc,

però només cal navegar-hi , mirant d’enllaç a imatge, de cap a cap, cercant alguna cosa que us interessi. El temps és preciós i els visitants sovint intentaran avaluar el vostre lloc amb una lectura ràpida d’aquest tipus.

> Un lloc web no és un llibre. Una bona forma d’adaptar-se a aquesta realitat és nomenar amb claredat les pestanyes del menú, repetir punts clau de diferents maneres, fer servir títols forts i capítols curts i crear pàgines molt clares.

• Algú que busca informació,

sovint amb l’esperança de prendre una decisió.

> Aquest lector és una persona que vol entendre el que heu de compartir.

• Algú que busca diversió o distracció,

i sovint tots dos alhora. L’emoció que transmet un lloc forma part de l’experiència.

> Depenent del vostre camp, aportar diversió, qualitats humanes i interès general pot ser una bona manera de respondre als vostres visitants.

> Però, assegureu-vos de mantenir el lloc informatiu. Mantingueu el lloc ben organitzat. Voleu que la gent trobi allò que busca ràpidament: és aquest tipus de satisfacció el que us ofereix el millor públic.

> Si podeu dirigir ràpidament les persones cap al que busquen, tindreu més possibilitats de trobar els vostres lectors.

Fer que el vostre contingut sigui senzill no és tan fàcil

Escriure per a la xarxa és un tema important.

Feu una investigació i trobareu moltes bones recomanacions sobre la necessitat de:

• Frases breus i puntuals .

• Utilitzar un llenguatge senzill que permet una experiència de lectura més ràpida i un nivell més alt de comprensió i memorització.

• Seccions clares i ben organitzades que permetin als lectors prendre una decisió més còmoda i constructiva de llegir o fer clic.

D’acord, fes-ho senzill, però com triar les paraules adequades?

Amb una llista de les preguntes del vostre lector i les expressions clau que utilitzen, tingueu en compte:

• les expectatives del vostre lector.

• el llenguatge que fan servir i entenen.

• el vocabulari i les idees que voldríeu que aprenguessin a mesura que avancin.

No cometeu l’error d’escriure el vostre lloc per a Google

Penseu més en els vostres lectors i en les seves necessitats i en el vostre idioma que en Google i els resultats de la cerca. De debò. Utilitzeu les vostres paraules clau quan siguin rellevants, però sabeu que els motors de cerca (i els vostres lectors) entendran quan són rellevants i quan no. Cap dels dos no busca la major densitat possible de paraules clau. L’escriptura amb so natural fa un bon ús dels sinònims.

Repetir les mateixes paraules una i altra vegada no ajudarà el vostre lloc.

El canvi d’oli: un exemple pràctic de context i comunicació en la vida quotidiana.

Imaginem-ho

conduïu a la ciutat i descobriu que necessiteu un canvi d’oli.
Cerqueu rètols amb les paraules "canvi d'oli" i preferiblement amb "un preu". Una "durada" també serà benvinguda.
Escanejaràs visualment aquestes paraules clau al carrer, excloent qualsevol altra cosa. Per tal que es pugui trobar una botiga, és essencial que facin servir les paraules clau que busqueu.
> Aquest és el llenguatge que espera el lector.

A la botiga

Un mecànic ve a ajudar-te. Un bon mecànic parla amb paraules que el conductor entén. Però també és hora d’explicar la importància de l’elecció de la qualitat de l’oli. Apareix un vocabulari nou, més especialitzat: "semi-sintètic, sintètic". Potser aquest nou vocabulari és nou per a vosaltres, però és un que heu de saber abans de comprometre's amb amb un canvi d’oli.
> Aquest és l'idioma que aprèn el lector.

Però imagineu-ho

Arribeu al garatge i el mecànic us saluda i us demana si voleu "substituir el vostre fluid viscós de refrigeració i lubricació", podríeu pensar que era una mica estrany, però dubteu d'acord. Però llavors es pregunta "quin coeficient de pressió-viscositat-degradació és adequat per al vostre motor de combustió interna?"
Arribats a aquest punt, probablement sortireu de la botiga, fins i tot si aquesta definició complexa és en realitat només un terme de luxe (i potser tècnicament més exacte) per a "canvi d'oli".
> L’ús d’aquesta definició complexa (però tècnicament certa) és un error al garatge.

Conèixer i utilitzar el llenguatge del lector és important. Saber quan i com proposar una nova paraula o un nou concepte també ho és.

__

És hora d’escriure. El següent pas us ajudarà a deixar-lo clar i fàcil per a vosaltres i per al vostre lector amb una regla senzilla: 1 tema = 1 pàgina .