Com crear el vostre lloc web

Com crear el vostre lloc web

Menú

Com escriure metaetiquetes per al vostre lloc web: Descripcions, paraules clau, títols i noms de fitxers

Feu clic a la icona  a la part superior de cada pàgina
Feu clic a la icona <tecla> a la part superior de cada pàgina

Què hi ha "metaetiquetes" o "metadades" al meu lloc web?

Formen part del codi HTML que constitueix les pàgines del vostre lloc publicat. Aquestes etiquetes s’utilitzen per documentar certs aspectes de cada pàgina. Hi ha diferents tipus de metaetiquetes i cadascuna té un paper distintiu a jugar.

Apreneu on podeu accedir-hi fàcilment a cadascuna de les pàgines del vostre lloc i com donar-los format a la nostra Guia d’eines , que analitza els usos i les funcions de l’Editor de llocs web SimDif. També hi trobareu recordatoris útils si feu clic a "?" bombolla groga al costat de cada camp.

- - -

Parlem una mica més de com és més probable que perceben les metadades pels motors de cerca i, per tant, de com escollir la forma correcta d’escriure-les.

Del mite a la realitat

Les metaetiquetes no són l'única eina d'optimització de motors de cerca. Si us han dit que les metadades són l'única, o fins i tot la forma principal, que els motors de cerca han d'entendre i fer referència, simplement això no és cert.

Les metaetiquetes són una confirmació del vostre contingut, una referència que cal tenir en compte a Google i a altres motors de cerca. Les qualitats essencials del vostre lloc ja estan integrades en el seu contingut i en la forma d’organitzar-lo, en forma de respostes a les preguntes dels vostres lectors.

Penseu en les metaetiquetes com a petits ajuts que oferiu als motors de cerca. Si les vostres metadades encaixen amb el que Google creu que tracta el vostre lloc, és un avantatge pel que fa a la cerca i la cerca. Si les metadades no reflecteixen el que realment parleu a la pàgina a la qual està enllaçada, pot tenir l’efecte contrari.

Com afegir metaetiquetes al vostre lloc web

Podeu accedir i editar totes les metadades fent clic a l’etiqueta icona a l'extrem superior dret del nostre editor SimDif.
També podeu veure el breu vídeo següent per veure l’edició de metaetiquetes en acció.

Com els motors de cerca interpreten les metadades
I com escriure de manera eficaç metaetiquetes

"Títol"

El contingut de l'etiqueta meta "title" és el que apareixerà a la part superior de la finestra o de les pestanyes del navegador. És important que sigui un reflex exacte del contingut del vostre lloc, però també que sigui prou curt per llegir-lo a la part superior de les pàgines. Els motors de cerca afavoreixen les etiquetes de títol i de descripció, ja que proporcionen molt bones estadístiques sobre el contingut del vostre lloc web. L'etiqueta de títol també apareixerà als lectors als resultats de cerca.

També podeu pensar que l’etiqueta de títol és similar a les pestanyes. Tots dos guien el lector donant-li una breu descripció d’on es troba al lloc. Cada títol ha de ser diferent i únic per a cada pàgina del vostre lloc.

"Descripció"

La descripció (de la vostra pàgina) és sovint la que veuran els lectors potencials al títol quan Google enumeri el vostre lloc als resultats de cerca. La descripció ha de ser de dues o tres frases que proporcionin una descripció senzilla però completa del contingut de la vostra pàgina. L’objectiu de la descripció és confirmar al lector que el que han cercat és el que realment els espera quan visiten la vostra pàgina. Google també utilitza la vostra descripció per fer aquesta mateixa confirmació, de manera que heu d'intentar utilitzar les paraules clau més importants que apareixen al contingut de la vostra pàgina.

Penseu en com llegiran els lectors una pàgina de resultats de cerca a Google. Llegiran molt ràpidament, escanejant els títols i una o dues paraules clau de la descripció. És convenient assegurar-se que les paraules clau més importants s’acosten al principi de l’etiqueta de descripció perquè els lectors no les perdin.

Heu de tenir precaució per evitar els superlatius. (el millor, meravellós, més, excel·lent, etc.) són termes que Google i els lectors sospiten.

"Paraules clau"

Sovint sobrevalorat i no és un marcador molt important per a Google. Tot i això, encara es poden introduir les meta paraules clau. Trieu les 5 paraules més significatives de la pàgina per a cada pàgina i col·loqueu-les aquí per ordre d’importància.

Eviteu utilitzar paraules clau que no s’utilitzen al contingut real de la vostra pàgina.

"Nom / adreça d'aquesta pàgina"

En realitat no es tracta d’una metaetiqueta, però es pot agrupar aquí perquè també ajuda els lectors i Google a fer referència i entendre el vostre lloc.

A l'adreça d'aquesta pàgina:

https://write-for-the-web.simdif.com/how-to-define-meta-tags.html

"com-definir-metaetiquetes" és el nom del fitxer

Aquest nom de fitxer hauria de ser molt semblant al títol; ha de ser una descripció del contingut de la pàgina, però també ha de ser el més breu possible. El nom del fitxer actua com a punt de referència per als lectors a l'adreça de la vostra pàgina (URL) i com a referència per a Google per entendre el contingut de la vostra pàgina.

Nota: Un cop tingueu un nom de fitxer, heu de tenir cura de canviar-lo. Si canvieu el nom del fitxer de qualsevol de les pàgines del vostre lloc, també canvieu la seva adreça. Es perdran els enllaços que apuntin cap a la vostra pàgina. El millor és triar un nom de fitxer amb cura i després deixar-lo.

Nota 2: per a la primera pàgina d'un lloc, el nom del fitxer sempre és [index.html] .

Ajudeu els motors de cerca a entendre i centrar-se en allò que és important al vostre lloc
Ajudeu els motors de cerca a entendre i centrar-se en allò que és important al vostre lloc

__

Ara el vostre lloc està prenent forma realment.
Foto de