Com crear el vostre lloc web

Com crear el vostre lloc web

Menú

Enumereu les preguntes que tindran en ment els vostres lectors.

Pensar en les expectatives dels lectors us ajuda a construir un lloc web eficient

Pot semblar obvi construir el vostre lloc al voltant de les necessitats dels lectors, però no sempre és fàcil deixar de banda les vostres pròpies idees i preferències preconcebudes.

En les primeres etapes de la creació del vostre lloc, penseu en vosaltres mateixos com a investigadors. És el moment d’enumerar les seves preguntes amb les seves paraules.

Els vostres lectors provenen de diferents llocs per diferents motius

 • Alguns lectors passaran per una cerca a Google. Aquesta és sovint la forma més habitual de trobar el vostre lloc. La gent utilitza el web per respondre a preguntes específiques. De vegades busquen planificar unes vacances i altres comprar un article.
 • Altres trobaran el vostre lloc fent clic a un enllaç que troben en un altre lloc. Aquest enllaç era possiblement a Facebook, compartit per un contacte. O podria haver estat en un volant o en una targeta de presentació.
 • Encara hi ha altres lectors que tornen al vostre lloc web. Potser per obtenir més informació, per continuar aprenent sobre la vostra activitat o per fer una compra. Si teniu un bloc al vostre lloc, és possible que vulgueu llegir la vostra darrera publicació.

Feu dues llistes de preguntes que els lectors poden fer:

 1. Quan cerqueu el que oferiu a Google.
 2. Quan realment visiten el vostre lloc. ___

Segons les paraules dels vostres visitants

Elaboreu una llista de paraules i frases, ja que les utilitzen els vostres lectors. En un full de paper, escriviu totes les preguntes que els vostres lectors o clients podrien fer sobre la vostra activitat. Intenteu fer-ho en l'idioma que farien servir. No us preocupeu per respondre aquestes preguntes encara. Intenta cobrir totes les possibilitats raonables.

Si podeu, entrevisteu el tipus de persones que seran els vostres lectors i, de fet, feu-los quines preguntes tenen. Pregunteu-los quin tipus d'informació els agradaria trobar. Repetiu aquestes entrevistes fins que ja no tingueu cap pregunta nova.

___

Preguntes que els lectors faran a Google quan cerquin el vostre lloc

És possible que aquestes preguntes no estiguin en el mateix idioma que els lectors podrien utilitzar quan pensin més generalment sobre el tema.

En persona poden preguntar coses com:

 • Quin tipus de Ioga ensenyes?
 • Puc portar aquest rellotge a l’aigua?
 • Quant costa una nit al vostre hostal?

  A Google, aquestes preguntes poden semblar:

  • Curs de ioga Chennai
  • El nom del rellotge és impermeable
  • Pensió familiar a la Toscana

   Si la vostra empresa està vinculada a una ubicació, no oblideu mencionar-la en aquestes preguntes i afegir un enllaç a la vostra fitxa de Google My Business.

   ___

   Coses que voleu explicar als vostres visitants

   Què passa amb les preguntes que haurien de fer, però potser no en saben prou.

   Aquesta pot ser una tercera llista i pot incloure coses com ara ofertes especials, activitats, esdeveniments o promocions actuals que ofereix la vostra empresa.

   És important conèixer la diferència entre el que els visitants esperen veure al vostre lloc web i el que voldríeu que aprenguessin.

   L'objectiu de la fase "Preguntes" és entendre les necessitats dels vostres lectors

   Ara NO és el moment de respondre a aquestes preguntes.

   Mantindre la concentració!

   El següent pas és aplicar la informació que heu recopilat. Hi ha alguns passos clau que cal fer abans de començar a escriure.

   >> El següent pas: identificar paraules clau i expressions clau >>

   Les preguntes adequades, les respostes adequades, l’equilibri d’un lloc preciós
   Les preguntes adequades, les respostes adequades, l’equilibri d’un lloc preciós