Com crear el vostre lloc web

Com crear el vostre lloc web

Menú

Prova del vostre lloc web: mètodes i suggeriments

Prova de prova
Prova de prova

Fer proves regularment és un dels millors hàbits per adquirir a l’hora de crear un lloc web

Probablement no us creieu la quantitat de diners que gasten les grans empreses en allò que proposem en aquest capítol i deu vegades més quan s’adonen d’aquest important pas massa tard.

Per tant, és probable que vulgueu començar aquest nou període de proves llegint de nou la metodologia de provar un lloc web . Llavors, esperem que pugueu continuar amb els mètodes de prova més avançats que es troben en aquesta pàgina. Les proves no han de ser una feina feixuga, sinó que es poden convertir en una eina senzilla i còmoda que podeu implementar ràpidament quan sorgeixi la necessitat (com sol passar).

La prova consisteix en desenvolupar 2 habilitats, fer les preguntes adequades i observar els usuaris.

Quan provar

 • Mai és massa aviat per provar. Però heu de reconèixer que els resultats de la prova depenen de la fase de desenvolupament del vostre lloc. Per això, voldreu provar diverses vegades durant la construcció del vostre lloc. Això us donarà una millor idea general de com es pot crear el vostre lloc per respondre millor a les preguntes dels vostres lectors.
 • 1 o 2 parells d’ulls crítics que s’apliquen al vostre lloc a mesura que el construïu són molt preciosos per proporcionar-vos informació sobre allò que entenen i allò que no entenien. És especialment important tenir provadors que puguin seguir el progrés del vostre treball. Si no feu proves sovint, els vostres verificadors es perdran el coneixement de la cronologia del lloc.
 • Proveu el vostre lloc durant la fase de creació, tal com es descriu a la pàgina inicial de la prova. Feu la prova abans de tenir una pàgina d'inici o sense mostrar-la als provadors (recordeu que podeu bloquejar pàgines). Feu que els provadors vegin com circulen les vostres pàgines i com promouen que els lectors es moguin per les pàgines, independentment de les directrius d’una pàgina inicial.
 • Proveu quan creieu que la primera versió del vostre lloc pren forma, es mostren les pestanyes agrupades en categories lògiques i la pàgina d'inici .
 • Proveu quan el vostre lloc s'està executant i quan està actiu. Obteniu comentaris dels vostres usuaris.
 • Les actualitzacions importants prendran forma progressivament durant la vida del vostre lloc, però quan sigui el moment d’aplicar l’actualització, organitzeu unes proves just abans i després dels canvis estructurals.

Les proves són un estat d’ànim

 • Quan proveu el lloc web, heu d’entendre que no escolteu la confirmació del que creieu que ja sabeu. Cerqueu nous elements i noves formes de veure el vostre contingut que potser no hagueu pensat o que penseu que eren importants.
 • Estigueu preparats per tornar a revisar parts d'aquesta guia, cada vegada que es reveli un element nou que sembla ser important pel procés de prova _ Especialment si hi ha informació nova que vulgueu integrar a l'estructura del vostre lloc.
 • No reaccioneu excessivament al comentari d’un usuari. Això passa sovint quan un provador diu alguna cosa que confirma les vostres idees preconcebudes o perquè en aquell moment us vau convèncer fàcilment. Les opinions individuals són bones per reconèixer-les i recopilar-les ... però deixeu que aquestes opinions modifiquin lentament com creix i millora el vostre lloc.
 • Sigues observador, facilitador, oïda amable. Deixeu que els vostres verificadors parlin, facin comentaris i us expliquin en què pensen quan utilitzen el vostre lloc. No els jutgeu.

Escolta. Nota. Aprendre.

Hi ha tants punts de vista al món: deixeu que els vostres lectors ampliïn el vostre horitzó.
Hi ha tants punts de vista al món: deixeu que els vostres lectors ampliïn el vostre horitzó.

Signes d’èxit

 • Les noves proves us ajuden a trobar encara més maneres de millorar el vostre lloc. És possible que noteu un tema que està enterrat darrere d’una pestanya incorrecta o darrere d’un títol que descrigui algun altre aspecte del tema.
 • Veureu preguntes noves i interessants per resoldre o descobriu noves maneres de respondre a les vostres preguntes existents.
 • Els usuaris poden recordar on es troba la informació al vostre lloc.
 • Els usuaris poden endevinar on seran les respostes a les seves (o les vostres) preguntes només mirant les pestanyes.
 • Els usuaris se senten còmodes navegant pel vostre lloc i no tenen la sensació de perdre’s.
 • Sabeu que teniu un bon lloc web quan els usuaris tenen curiositat per saber què hi ha a altres pàgines i, sense demanar-ho, volen explorar el vostre lloc.
 • Més persones es posen en contacte amb vosaltres a la vostra pàgina de contacte. Sovint, quan responeu bé a les preguntes dels usuaris, canviarà el seu vocabulari i la manera de parlar amb vosaltres. Per exemple, les preguntes que es feien sovint als correus electrònics tendeixen a aturar-se, perquè els lectors poden trobar aquestes respostes al vostre contingut.
 • Comenceu a obtenir (més) retroalimentació espontània, contribucions i suggeriments.

Recordeu que una prova satisfactòria no és una prova on no trobeu problemes.

Una prova exitosa us ajudarà a entendre com abordar millor les necessitats dels vostres lectors

___
Ara que el contingut del vostre lloc està complet. És hora d’ajudar Google i els motors de cerca a entendre millor el vostre lloc web.